Около и след обяд над западната половина от страната ще

...
Около и след обяд над западната половина от страната ще
Коментари Харесай

Сряда следобед слага начало на лошото време

Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Временно интензивни и обилни по количество ще са в Северозападна България и планинските региони. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Ще остане топло, с оптимални температури сред 25° и 30°.

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна, само че до края на деня ще се раздира и понижава. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максимални температури сред 20° и 23°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има интензивни краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан, по високите и открити елементи краткотрайно мощен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - към 23°, на 2000 метра – към 14°.

През идващите дни температурите ще се намалят с 10-12 градуса. В четвъртък над цялата страна ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Временно интензивни и обилни по количество ще са тук-там в Западна и Централна България. През нощта против петък конвективната активност ще затихне, в петък сутринта единствено на обособени места е допустимо да превали едва. Ще има променлива облачност, след обяд над доста региони намаляваща до слънчево. Вятърът ще е от север-северозапад, ще остане относително хладно с оптимални температури сред 16° и 21°. В събота над по-голямата част от страната ще е слънчево. Над източните региони преди обяд ще има ниска слоеста облачност или мъгла, вероятни са и ръмежи. Температурите ще са с градус-два по-високи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР