Около един милиард души по целия свят страдат от мигрена.

...
Около един милиард души по целия свят страдат от мигрена.
Коментари Харесай

Около 136 млн. европейци страдат от мигрена, повечето са жени

Около един милиард души по целия свят страдат от мигрена. Оказва се, че 136 млн. от тях се намират в Европа. Това съставлява 15% от популацията на Стария континент.
Друг забавен извод, който може да се направи от изнесените данни, е че дамите са 2-3 пъти по-засегнати от мъжете , предава La Repubblica.
Предоставената информация във връзка 13-тия конгрес на European Headache Federation демонстрира сериозното въздействие, което оказва това здравословно положение, върху икономическия и обществен фактор на планетата.
На конгреса в Атина се събраха специалисти в региона, с цел да обсъдят хроничното главоболие, познато още като мигрена.
Изнесените данни за финансовите загуби в резултат на увеличаващия се брой, страдащи от мигрена, се разминават.
Според някои те възлизат на 18,5 милиарда евро, съгласно други на 27 милиарда евро, като главните аргументи са отсъствия от работа, незадоволителна работливост и успеваемост на работното място и други.
Ако имате даже и минимални подозрения, че страдате от мигрена, наложително отидете на доктор . Пристъпите от време на време могат да продължат до 72 часа, други пъти даже повече, като болката е непрестанна, пулсираща, налични са и други признаци като сензитивност към светлина и шумове, гадене.
„ Няма данни за резултата на избрани храни и питиета като шоколад, вино или сирене, върху развиването на мигрената ”, споделя Месуд Ашина, невролог и доцент по неврология в Университета в Копенхаген.
„ Имаме обаче доказателства за други фактори, които предопределят страдането от мигрена. Например нарушен баланс в хормоналните равнища, бодърствуване, нощни смени, нарушен хранителен режим, даже климата ”, продължава Ашина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР