Около 80% от българите не използват колани на задната седалка

...
Около 80% от българите не използват колани на задната седалка
Коментари Харесай

Около 80% от българите не използват колани на задната седалка

Около 80% от българите не употребяват колани на задната седалка на колите, а близо 90% нямат ясна концепция до каква възраст и какви са условията за потребление на детски столчета. Това разгласи в " Седмицата " на Дарик радио Малина Крумова, ръководител на Държавна организация " Безопасност на придвижване по пътищата ". Структурата бе основана преди година след няколко случая с тежки пътни произшествия.

Крумова подсети, че към момента е наложително колани да се употребяват и на задната седалка, а децата до 150 см да са на специфични столове. Посочи, че над 60% от пътните произшествия в страната стават в границите на обитаемоте места, а слагането на колан може да понижи доста броя на жертвите и тежестта на пострадванията.

Обучението на водачите е една от дилемите, които организацията си е сложила, разгласи още Крумова. Другата била да се изиска от притежателите на пътища взаимно с Министерство на вътрешните работи да създадат обзор и да дадат сигнали къде има изчезнала, остаряла или заличена сигнализацията, с цел да бъдат поправени.

Освен това в организацията се приготвя настояща тактика за поддръжката на пътищата през идващите 10 година с съответни задания, периоди и отговорници, разгласи Крумова.

С трици маймуни не можем да ловим - по този начин илюстрира тя тезата си, че няма по какъв начин да се поддържат пътища без пари и въвеждането на тол-системата от 1 март, е съответен метод за финансиране.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР