Около 80 деца от ІI клас на възраст 8-9 години

...
Около 80 деца от ІI клас на възраст 8-9 години
Коментари Харесай

ОУ „Ангел Кънчев“ комплексен шампион в детски празник „Бързи и сръчни“ за втори клас

Около 80 деца от ІI клас на възраст 8-9 години от 6 учебни заведения от град Варна се включиха през вчерашния ден /17.04.18г./ в детския състезателен празник „ Бързи и сръчни “, проведен Дирекция „ Спорт “ при Община Варна с поддръжката на РУО – Варна.

Състезанието мина при доста оспорвани и правилни бягания на децата, в залата на Първа езикова гимназия.

В третия финален кръг за образователната 2017/2018 г.от 6 учебни заведения най-бързи и най-сръчни се оказаха децата на ОУ „ Ангел Кънчев “, които сграбчиха златните медали и шампионската купа, побеждавайки във финалното тичане ОУ „ Васил Априлов “. В конкуренцията за третото място ОУ „ Иван Вазов “ изпревари с дребна разлика децата на ЧОУ „ Малкият Принц “, които са четвърти. Това съревнование беше финалният от веригата шампионати за тази възраст,

Организаторите осигуриха за всяко дете по един ключодържател слогот на Варна – Кандидат за Европейски град на спорта 20189 година, и специфична грамота за присъединяване, купи и медали за призьорите.

Предвид всички надпревари през годината се дефинира и сложно класиране, като спечелилите получиха огромната премия – безжични звук колонки за слушане на музика:

1.ОУ „ Ангел Кънчев “

2.ОУ „ Иван Вазов “

3.СУ „ Димчо Дебелянов “

След края на спортната част беше изтеглена лотария с доста предметни награди, а велосипедът този път отиде при Стефи от тима на първенците от ОУ „ Ангел Кънчев “. Наградите връчи специалистът в дирекция „ Спорт “, при Община Варна Данчо Илиев.

Последното съревнование от „ Бързи и сръчни “ за първи клас ще се организира на 24 април /вторник/ от 15.00 до 17.00 часа още веднъж в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия.

В сряда /18 април/ от 10.00 часа в залата по лека атлетика на състезателен комплекс „ Локомотив “, ще се състои финалният шампионат по лека атлетика за 3-4 клас, където се чака 10 учебни заведения да вземат присъединяване при момчета и девойки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР