Около 8 вечерта на 3 май 2007 г. британската гражданка

...
Около 8 вечерта на 3 май 2007 г. британската гражданка
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ! Сензационно разкритие: "Българка в лилаво" е основен заподозрян в най-мистериозното отвличане на бебе в света

Около 8 вечерта на 3 май 2007 година английската гражданка Джени Мурат, живееща в португалското крайбрежно градче Прая да Луз, вижда жена, която се взира настойчиво в жилищна постройка, която е известна като комплекс за английски фамилии, написа Дейли мейл. " Видях дамата да стои на края на улицата, " споделя госпожа Мурат. " Тя притегли вниманието ми, тъй като носеше блестящо лилави облекла. Стори ми се необичайно. "
По някое време през идващите два часа 3-годишната Мадлин Маккан изчезва от жилището в същия блок, до момента в който родителите й вечерят с другари наоколо.



" На идната заран чухме, че малко момиченце е изчезнало и по-късно аз споделих на полицията за тази жена, която видях начело, " продължава госпожа Мурат. " Не я познах и нямам концепция коя е тя, само че изглеждаше подозрителна. "

В момента единствено тази " жена в лилаво ", твърди Дейли мейл, че е научил от свои източници, е единствената причина интервенцията по издирването на детето да не бъде прекъсната, защото Скотланд ярд я организира безрезултатно към този момент десета година, а съгласно нормативите би трябвало да се спре на шестата при липса на вяра за триумф.



Полицаите считат, че обвинената е българка и живяла в Прая да Луз с колегата си, мъж от немски или източноевропейски генезис (смята се, че към този момент е мъртвец) по време на изгубването на Мадлин Маккан. Смята се също по този начин, че полицията има известни сведения за неговата активност приживе.

През последните шест месеца детективи са обикаляли скрито из цяла Европа, пробвайки се да открият следи от мистериозната българка. В началото те били четирима, а в пика на следствието броят им нараснал на 31.



През този септември бюджетът им е бил спрян, само че проверяващите по случая " дамата в лилаво ", съумели да убедят управлението да го удължи с още шест месеца.

Отпуснати са още 154 000 паунда и издирването ще продължи най-малко до идния март, с последния транш цената по интервенциите за намиране на Мади стига 12 милиона паунда.



Имайки поради, че госпожа Мурат (чийто наследник Робърт е бил задържан като обвинен две седмици след изгубването на Мадлин, само че след това изцяло освободен от подозрение) алармирала полицията още на сутринта след изгубването на момиченцето, остава въпросът за какво на проверяващите са им били нужни 10 години, с цел да извърнат внимание на свидетелските й показания, написа Дейли мейл.



На Острова казусът с дребната Мади е също толкоз известен, колкото този с бебето Линдберг в Щатите през 30-те години на предишния век. Заради необятната прокламация, през годините тя е била " забелязвана " под дърво и камък - в Бразилия, Индия, Мароко, Парагвай, на немски аероплан и в супермаркет в Нова Зеландия. Включително и в Слънчев бряг - британско семейство било решително, че е тя...

Сега остава да забележим дали от " българската връзка " ще излезе нещо.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР