Около 750 секции се очаква да бъдат разкрити за вота

...
Около 750 секции се очаква да бъдат разкрити за вота
Коментари Харесай

Около 750 секции ще бъдат разкрити в чужбина за вота на 2 април

Около 750 секции се чака да бъдат разкрити за вота зад граница на 2 април 2023 година, заяви служебният външен министър Николай Милков на брифинг. По думите му изборите в чужбина ще костват към 8 млн. лева Милков означи, че за предходните избори зад граница са били отделени към 6 млн. лева. 
Милков акцентира, че за организацията и провеждането на изборите още веднъж ще бъдат ангажирани всички структури на министерството както в централното ръководство, по този начин и зад граница. Искаме всички български жители от чужбина, които пожелаят, да могат свободно и гладко да упражнят правото си на глас, съобщи той. 
Милков означи, че поради законовата база, която управлява министерството за организацията на вота, нещата се усложняват непрекъснато. " За вота през април ще би трябвало да бъдат командировани много повече хора от България за членове на секционни изборни комисии зад граница. Очакваме, че над хиляда души ще би трябвало да бъдат командировани ", акцентира Милков. Според него това би оскъпило изборите. 
Милков разкри, че от ведомството са отправили покана посредством българските задачи в чужбина към интернационалните наблюдаващи в изборите. Чрез българските посолства в чужбина се насочат претенции за откриване на изборни секции в съответните страни. Това е развой, който протича с друга скорост в другите страни, разясни Милков. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР