Около 7 млн. души са били прогонени от домовете си

...
Около 7 млн. души са били прогонени от домовете си
Коментари Харесай

2019-а - една от най-катастрофалните години в историята

Около 7 млн. души са били прогонени от домовете си от рискови метеорологични събития през първата половина на 2019 година, което прави актуалната година една от най-катастрофалните в историята . Това демонстрира нов отчет на Центъра за наблюдаване на вътрешните разселвания, оповестява ДПА.

Центърът разгласява отчета, който включва бедствията, случили се доникъде на годината , и който черпи данни от държавните управления, филантропичните организации на Организация на обединените нации и информации в медиите за вътрешните разселвания, регистрирани сред януари и юни 2019 година
 Земята отвръща на удара: Гответе се за залети брегове и унищожителни супербури
Земята отвръща на удара: Гответе се за залети брегове и унищожителни супербури

100 пъти нарастване на вредите от супербури и 280 млн. разселени

В отчета се акцентира, че рисковото време, обвързвано с стихии и наводнения, е задействало рекордните нови разселвания на 7 млн. души.

След като втората половина от годината е по-предразположена за рискови метеорологични събития, се чака броят на разселените хора да се утрои до края на годината до към 22 млн. души .

" Това ще трансформира 2019 година в една от най-ужасните години в историята за този тип разселване ", акцентират от Центъра за наблюдаване на вътрешните разселвания.

Докладът цитира бедствия като циклона " Фани ", който наложи евакуацията на милиони хора в Индия и Бангладеш, както и циклона " Идай ", който провокира всеобщо опустошаване в Мозамбик, Малави, Зимбабве и Мадагаскар.
 43 са жертвите на урагана „ Дориан” на Бахамите
43 са жертвите на урагана „ Дориан ” на Бахамите

Канада е издала предизвестие за приближаващия вихър

Допълва се, че наводненията са били сходно опустошителни . В Иран към 90 на 100 от страната бяха наранени от наводнения през тази година.

" В днешния изменящ се климат, всеобщото разселване, провокирано от рисковите метеорологични събития, се трансформира в норма ", акцентират от Центъра за наблюдаване на вътрешните разселвания.

Директорът на центъра Александра Билак прикани за повече интернационалните дейности, с цел да се извърнат трендовете и да се поддържат милионите, разселени всяка година.

" Трябва да влагаме в стабилно развиване и адаптиране към климатичните промени ", упорства Билак, допълвайки: " Само тогава ще можем да понижим катаклизмите, контузиите и обедняването, от което страдат доста милиони хора всяка година. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР