Около 63% от медицинските сестри в България, които сега работят

...
Около 63% от медицинските сестри в България, които сега работят
Коментари Харесай

Претоварване и преумора: 63% от медицинските сестри у нас са в пенсионна възраст

Около 63% от медицинските сестри в България, които в този момент работят в лечебните заведения, са на възраст над 63 години, т.е. в пенсионна възраст - това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция Милка Василева, ръководител на Управителния съвет на Българската асоциация на експертите по здравни грижи (БАПЗГ).
Още по темата
Медицинските сестри и изключително акушерките са извънредно незадоволителни. И заради тази причина, тези две специалности главно би трябвало да работят доста по-усилено, в сравнение с в предходните 20 години. Поради тази причина, работейки на две или повече места, или даже на едно място, само че изпълнявайки длъжността на две или три акушерки, те влагат доста повече старания, с цел да могат качествено да правят активността във връзка с здравните грижи, разяснява Василева.

По думите ѝ се получава претоварване, изтощеност и доста комплицирани връзки сред пациенти и лекари.

" Всичко това води до признаци на непрекъсната отмалялост, обезсърчение, незадоволство от работата. Като се има поради и ниското възнаграждение, което получават тези експерти, всичко това довежда до така наречен признаци на " синдрома на изпепеляването ". Хората се усещат неудовлетворени от специалността си, тревожни и в депресивно положение ", уточни Милка Василева.

 Милка Василева, ръководител на Управителния съвет на Българската асоциация на експертите по здравни грижи
Милка Василева, ръководител на Управителния съвет на Българската асоциация на експертите по здравни грижи
Снимка: БТА

Има изследвания, съгласно които 82% от медицинските експерти настояват, че имат всички признаци на " синдрома на изпепеляването ". Останалите 20% също имат признаци, само че не са достигнали крайната степен на " синдрома изпепеляването ", изясни специалистът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР