Около 5500 километра от републиканската пътна мрежа на страната са

...
Около 5500 километра от републиканската пътна мрежа на страната са
Коментари Харесай

Андрей Цеков: Над 25% от републиканската пътна мрежа на страната се нуждае от основен ремонт

Около 5500 километра от републиканската пътна мрежа на страната са за главен ремонт. Това са над 25 % от нея, сподели по време на парламентарния надзор министърът на районното развиване и благоустройството в оставка Андрей Цеков.

" Това не е поради безучастие на едно или друго държавно управление, а резултат от икономическата действителност, която сме имали през последните 20-30 години - имали сме по-малко финансови благоприятни условия, в сравнение с са били потребностите за поддържане на към този момент построената пътна мрежа ", добави той.

Министърът съобщи, че е склонен с нуждата от приоритизацията на пътните обекти за ремонт. Апели за приоритизация получават от всяка област в България, добави Цеков.

Министърът регистрира закъснение по тематиката за обходните пътища.

" Мога да се наемам със старта на планиране на обходни пътища, с цел да може да залегнат в бъдеща капиталова стратегия, когато сме построили главните пътни артерии, да можем да преминем и към обходите ", уточни Цеков.

Той заяви, че на този стадий в капиталовата стратегия като планова подготвеност залягат няколко обхода и те са на първо място на огромните регионални градове.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР