Около 5000 са активно болните от ковид в момента. Не

...
Около 5000 са активно болните от ковид в момента. Не
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Това е следващият голям медицински проблем

Около 5000 са интензивно болните от коронавирус сега. Не е някаква численост, който да повлияе кой знае какъв брой на резултата. Здравето е най-важно и то не би трябвало да бъде рискувано даже при подобен значим мотив, каквито са изборите. Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев по bTV във връзка с болните от коронавирус, които няма да могат да гласоподават. По думите му с броя проби, които се вършат, евентуално се откриват не повече от 30-40% от действителната заболеваемост. В случая изследваме хора, които интензивно са потърсили помощ или имат признаци, сподели още той.

Виждаме, че и други респираторни вируси почват да се появяват. При първата по-сериозна смяна на температурите ще се сблъскаме с тях, добави доцент Кунчев.

По отношение на несъразмерната приложимост на антибиотици, доцент Кунчев сподели, че особено за България е довело до това, че попаднахме в първите три страни по насърчаване на антибиотична устойчивост.

Това ще е идващият огромен медицински проблем - няма да можем да лекуваме обикновени инфекции, защото съществуващата устойчивост няма да въздейства на аргументите за възникването им, предизвести той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР