Около 5000 фиданки ще бъдат засадени до края на година

...
Около 5000 фиданки ще бъдат засадени до края на година
Коментари Харесай

Столична община започва есенното засаждане на 600 дървета с инициативата „Моето зелено училище, моята зелена детска градина“

Около 5000 фиданки ще бъдат засадени до края на година в градска среда

Започваме есенното засаждане с 30 фиданки в двора на 33 Основно учебно заведение „ Санкт Петербург “ дружно с всички възпитаници, в наличието на шефа госпожа Таня Иванова, кмета на региона Милко Младенов. Засаждаме дърветата в двора на образователното заведение, което е едно от 25-те учебни заведения и детски градини, включени в програмата на Столична община „ Моето зелено учебно заведение, моята зелена детска градина “, по която тази година ще прибавим нови 600 дървета. Това сподели през днешния ден зам.-кметът на София по екология Десислава Билева.

Всяка паралелка от учебното заведение ще се грижи за избрани дървета. От това, което научите в отношението към природата, зависи в какъв град и страна ще живеем всички, сподели ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който също се включи в самодейността.

Новите фиданки са от типа бреза, явор, явен, липа.

Заедно с тази стратегия стартираме засаждането и в градска среда по улици и булеварди. До края на годината, с пролетното засаждане, ще има 5000 нови дървета в градска среда, уточни също Билева.

Програмата „ Моето зелено учебно заведение, моята зелена детска градина “ стартира по концепция на кмета на София Йорданка Фандъкова през 2017г. и до момента в дворовете на детски градини и учебни заведения порастват 3500 дървета.

Целта на засаждането е да се увеличи зеленината и усъвършенства качеството на въздуха в града и в дворовете на образователните заведения, както и да се покаже и възпита у децата от най-ранна възраст персонална отговорност към опазването на околната среда, сподели също зам.кметът Билева.

В самодейността се включи и общинският консултант и ръководител на бюджетна комисия Стефан Марков.

Фотограф: Денис Христов
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР