Около 50 работници от фабрика Магна в Алексинац, Централна Сърбия,

...
Около 50 работници от фабрика Магна в Алексинац, Централна Сърбия,
Коментари Харесай

Със симптоми на натравяне: Десетки работници в сръбска фабрика потърсиха лекарска помощ

Около 50 служащи от фабрика " Магна " в Алексинац, Централна Сърбия, са потърсили лекарска помощ поради отравяне , породено от изпарения на лепило, оповестяват сръбските медии.

Заради отравяне с лепило във фабриката " Магна " сред 45 и 50 души потърсиха здравна помощ, сподели шефът на болничното заведение в Алексинац Горан Видич, представен от белградската организация Бета.

Той посочи, че три дами с по-тежка клинична картина са били изпратени в Университетския клиничен център в Ниш, а останалите не са се нуждаели от болнично лекуване.

Работниците, които са се отровили о т изпарения от лепило, са имали парене на езика и гърлото, гадене и болки в стомаха.

Канадската компания " Магна сийтинг " (Magna seating) има в Алексинац завод за произвеждане на калъфи за автомобилни седалки, който е филиал на фабриката на " Магна сийтинг " в Оджаци, Северозападна Сърбия , прецизира сръбската секция на Радио Свободна Европа.

Началникът на " Спешна помощ “ в Алексинац Ненад Маркович удостовери, че медицински екипи са се погрижили в началото за към тридесет служащи. От Университетския клиничен център в Ниш прецизираха, че служащите, които са приети в болница, са в устойчиво положение.

Всички служащи от завода са били евакуирани. На терен е пристигнала полиция и представители на Сектора за изключителни обстановки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР