Около 50 жалби са подадени досега в съда и в

...
Около 50 жалби са подадени досега в съда и в
Коментари Харесай

50 жалби са подадени срещу списъка Магнитски |

Около 50 тъжби са подадени до момента в съда и в Министерството на финансите (МФ) от санкционирани по Магнитски български физически лица и компании. Сред тях са и такива, попаднали в разширения лист, направен от българските управляващи.

Към 13 септември 2021 година Министерството е получило общо 34 известия или призовки за формирани каузи в Административния съд на София, се показва в отговор на въпроси, заложени от OFFNews.

Отделно, в МФ са получени 16 претенции за изтриване от разширения лист, който Министерският съвет утвърди дни след налагането на американските наказания. В 8 от тези молби се твърди, че е отпаднала свързаността със глобените лица.

Финансовото ведомство не дава настояща информация за работата и съвещанията на работната група, изготвила българския уголемен лист на свързани лица и компании. Мотивът е, че работната група не е държавен орган и тази информация не съставлява публичен интерес. Не получихме и отговор на въпроса дали групата ще продължи да заседава и да актуализира листата - с прибавяне или изключване на лица/фирми.

Съединени американски щати  по закона " Магнитски " на 2 юни 2021 година на Васил Крумов Божков, Делян Славчев Пеевски и Илко Димитров Желязков и на

Няколко дни по-късно излезе и, оповестен от Министерството на финансите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР