Около 50 души от района на Малко Търново, Болярово и

...
Около 50 души от района на Малко Търново, Болярово и
Коментари Харесай

Пътна блокада край Малко Търново срещу планове за бежански лагер


Около 50 души от региона на Малко Търново, Болярово и Ямбол блокираха през днешния ден сутринта за към половин час придвижването по пътя за Малко Търново. Причината за митинга им е желанието за настаняване на мигранти в региона, заяви БНР.

Демонстрантите носеха плакати с надписи: „ Никакви бежанци в България “ и „ Странджа и Сакар без ислямисти и терористи “.

Организатори на недоволството са членове на политическата партия „ Възраждане “.

Хората обясниха, че са възмутени от това, че няма подробна информация по отношение на оповестената социална поръчка от страна на Министерството на вътрешните работи.

Вчера заместник-министърът Красимир Ципов изясни, че няма да се строи нов бежански лагер, а публичната поръчка е за подготовка за площадки за краткотрайни спешни центрове от затворен вид. Те ще се употребяват единствено при значително нарастване на миграционния напън по границата ни с Турция. Терените се намират в Елхово, Малко Търново и Любимец. Средствата са по европейски фонд " Убежище, миграция и интеграция " - част от отпуснатите от Европейската комисия 160 милиона евро на страната ни.

Според протестиращите обаче това не е вярна информация. Те показаха, че средствата, които се плануват за настаняването на бежанците, би трябвало да бъдат пренасочени към по-важни браншове в страната.

Към 9 часа през днешния ден придвижването по пътя за Малко Търново бе обикновено.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР