Около 5 милиона лева са откраднати при въоръжения грабеж на

...
Около 5 милиона лева са откраднати при въоръжения грабеж на
Коментари Харесай

Около 5 милиона лева е откраднатата сума от инкасо автомобила в София

Около 5 милиона лв. са откраднати при въоръжения обир на инкасо автомобил в София, сочат първичните данни от следствието. Това е една от най-големите суми, които са били ограбвани до момента у нас, съобщи NOVA.
Още по темата
Разпитите не престават и се събират доказателства.

В грабежа са взели участие най-малко четирима души, сочат показанията на двамата обслужващи инкасото и видеокамери. Разследващите не изключват опцията в двете коли, с които нападателите са избягали, да е имало водачи.

Двата автомобила, с които е осъществен въоръженият обир в подземния паркинг на " София кръг мол ", са били с регистрационни табели с украински номера , за които се знае, че са били оповестени за търсене в чужбина.

" Към момента считаме, че причинители на действието са били 4 лица . Открадната е сериозна парична сума - става въпрос за 7-цифрена сума, чийто прецизен размер продължава да се прецизира. Тя е била във тип на банкноти с друг номинал, които са се намирали в касетки, предопределени за зареждане на банкомати в разнообразни банки. Имало е двама чиновници. Единият е карал, а другият е трябвало да зарежда касетите в банкоматите. Колата е можело да се отваря единствено от вътрешната страна ", съобщи по-рано представителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

Обирът бе осъществен към 7:15 часа през вчерашния ден. Нападателите са били въоръжени и маскирани. Заплашени с оръжие, охраняващите парите са слезли от инкасо автомобила. На единия са били сложени белезници, а другият е бил ударен. Преди да си тръгнат, нападателите спукали предната лява гума на обраното транспортно средство. В региона на Околовръстното шосе на София бяха открити два опожарени автомобила, които, съгласно прокуратурата, са на причинителите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР