Около 480 хиляди българи в 57 общини ще бъдат затруднени

...
Около 480 хиляди българи в 57 общини ще бъдат затруднени
Коментари Харесай

БСП е против закриването на районните съдилища, партията се включва в протестите

Около 480 хиляди българи в 57 общини ще бъдат затруднени да имат достъп до правосъдие поради предлагането на Висш съдебен съвет за превръщането на районните съдилища в подразделения.
За това предизвести лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг във връзка възходящото неодобрение в страната във връзка със решението на Висш съдебен съвет за районните съдилища, което тя съобщи, че.
 Във Висш съдебен съвет внасят подписка срещу затварянето на Районния съд в Чепеларе Във Висш съдебен съвет внасят подписка срещу затварянето на Районния съд в Чепеларе
Подписка и мнение за изрично противоречие с определения модел за оптимизация на правосъдната карта в целокупност и в частта, в която се предв...
Това решение е нескопосано и несвоевременно, най-малкото, тъй като изисква промени в над 20 закона. Такова нещо не може да се прави в отсъствието на парламент. Такава промяна не може да се докара до дъно без Народно събрание, съобщи Нинова. Тя бе безапелационна, че след изборите Българска социалистическа партия ще се опълчи на приемането на сходни промени в Народното събрание.
безапелационна бе Нинова.
Това предложение не се споделя от министъра на правораздаването Янаки Стоилов, разговаряхме и той ще предприеме нужните дейности , съобщи Нинова. Но посочи, че министърът по този въпрос няма никакви пълномощия - решението се взема във Висш съдебен съвет и се завърши в Народното събрание. Той ще ви каже повече, само че сме на едно мнение - такава промяна не би трябвало да се позволява, добави тя.
Промяна би трябвало да се прави, само че тя да докара до улеснение живота на хората, а не до утежняването му, сподели лидерката на Българска социалистическа партия. Затова алените се включват в митингите в цялата страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР