Около 46 на сто от главните изпълнителни директори на глобални

...
Около 46 на сто от главните изпълнителни директори на глобални
Коментари Харесай

Близо 50% от шефовете на големите компании в света планират съкращения

Около 46 на 100 от основните изпълнителни шефове на световни компании обмислят редуциране на чиновниците си през идващите шест месеца, до момента в който 39 на 100 към този момент са замразили проектите си за наемане на нови чиновници. Това демонстрират данните от най-новия отчет на консултантската компания Кей Пи Ем Джи (KPMG), включващ допитване до 1325 основни изпълнителни шефове на световни компании от целия свят по отношение на икономическо развиване през идните три години.

86 на 100 от изпълнителните шефове са на мнение, че през идващите 12 месеца ще настъпи криза. Според 58 на 100 обаче тя ще бъде лека и къса, а 76 на 100 от изпълнителните шефове към този момент са изготвили проекти за справяне с нея.

14 на 100 от фирмените ръководители показват рецесията измежду най-неотложните проблеми. На сходно мнение бяха 9 на 100 от тях при започване на годината. Нововъзникващите технологии също попадат измежду факторите за по-висок риск пред организационния напредък на фирмите. Оперативни, регулаторни и репутационни опасения намират място в челната петица на икономическите опасности, сочи изследването.

Въпреки геополитическите и икономическите провокации, запитани за доверието им в устойчивостта на международната стопанска система през идващите 6 месец, 73 на 100 от фирмените шефове дават отговор, че чакат позитивна вероятност - нарастване с 13 процентни пункта по отношение на февруари. Докато фирмите не престават да се приспособяват към новите бизнес условия, в следствие от пандемията от ковид, 85 % от изпълнителните шефове регистрират позитивни упования за напредък през актуалната година.

Глобалното икономическо доверие за идващите 3 години се усъвършенства, като в този момент 71 на 100 от интервюираните споделят сходно мнение по отношение на 60 на 100 през февруари.

Геополитическа неустановеност

Изпълнителните шефове показват, че геополитическата неустановеност ще продължи да оказва въздействие върху техните тактики и вериги за доставки през идващите 3 години. 81 на 100 от тях са коригирали или възнамеряват да поправят своите процедури за ръководство на риска поради геополитическия риск, а 21 на 100 възнамеряват да усилят ограниченията за адаптиране към сходни обстановки, с цел да реализиран задачите си за напредък.

Стратегическите съюзи (според 26 на сто), органичният напредък (според 22 на сто) и ръководството на геополитическите опасности (според 20 на сто) оглавяват листата на най-важните тактики за реализиране на задачите за учредителен напредък през идващите 3 години, съгласно изпълнителните шефове.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР