Около 450 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа.

...
Около 450 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа.
Коментари Харесай

Около 450 снегопочистващи машини обработват републиканските пътища

Около 450 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа. В регионите със снеговалеж при нужда има подготвеност за спомагателна техника. Агенция " Пътна инфраструктура " моли водачите да подхващат пътувания единствено при нужда и да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, да не подхващат внезапни маневри, да съблюдават нужната отдалеченост, както и да не изпреварват снегопочистващите машини.

Ограничено е прекосяването на всички моторни транспортни средства през „ Троянския проход ". Поради тежките метеорологични условия, снеговалеж и снегонавявания е лимитирано прекосяването на тежкотоварни камиони над 12 т през проходите „ Предел " „ Превала " и „ Рожен " и „ Печинско ".

Възстановено е придвижването за всички МПС-та по път I-9 Варна - Бургас през „ Приморски проход ".

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласните и второкласните пътища и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България. Пътноподдържащите компании в цялата страна са в цялостна готовност и подготвеност за своевременна реакция. Превантивно настилките се обработват с химически субстанции, сол и пясък, с цел да се понижат предпоставките за заледявания и хлъзгавост при рухване на температурите.

За повишение сигурността на придвижване при нужда е допустимо да се затварят обособени прави за обработка на трасетата с инертни материали. При потребност в сектори със мощния вятър, снегонавяванията или слаба видимост е допустимо трафикът да се лимитира краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя. Ако е належащо е допустимо краткотрайно да се ограничи и придвижването на тежкотоварните камиони, с цел да може снегорините да почистят трасето, да не се образуват тапи и да се блокира придвижването.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ -, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. Целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.​

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР