Около 400 затворници избягаха от затвора в столицата на Либия

...
Около 400 затворници избягаха от затвора в столицата на Либия
Коментари Харесай

400 затворници избягаха от затвора в Триполи

Около 400 пандизчии избягаха от пандиза в столицата на Либия в хаоса на боевете сред съперничещи въоръжени групировки, разяснява чиновник на правосъдната власт, откакто Организация на обединените нации прикани съперниците да се срещнат във вторник, оповестява "Ройтерс ".
Затворниците отворят вратите на пандиза "Айн Зара " и пазачите не съумяват да ги спрат. Затворът е ситуиран в южната част на Триполи, наранена от седмица от тежки боеве сред съперничещи си групи.
Отделно от това, ракета падна в неделя в лагера "Ал-Фала " за разселени хора от Таурга, убивайки двама и ранявайки седем души, в това число две деца.
Ракета е блъснала и хотел "Уаддан " в центъра на Триполи, покрай италианското посолство, трима души са ранени, оповестяват от личния състав на хотела.
Свирепи конфликти избухнаха предходната седмица сред "Седма бригада ", или "Каният " от Тархуна, град на 65 км югоизточно от Триполи, против "Революционерите бригади на Триполи " и "Науаси ", две от най-големите въоръжени групировки в столицата.
Правителството, подкрепяно от Организация на обединените нации, разгласи изключително състояние в столицата "предвид сериозността на обстановката ". Въпреки че държавното управление официално ръководи, то не управлява столицата, където въоръжените групи са в коалиция ръководещите, само че работят с автономност, постоянно стимулирана от пари и власт.
За да постави завършек на конфликтите, задачата на Организация на обединените нации в Либия прикани "различните заинтригувани страни " да се срещнат във вторник по обяд за "спешен разговор по въпросите свързани със сигурността ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР