Около 30% от храните, които произвеждаме в Европа, не се

...
Около 30% от храните, които произвеждаме в Европа, не се
Коментари Харесай

Можем да се борим срещу хранителните отпадъци, като насърчаваме готвенето с хранителни остатъци на местно и общинско ниво

Около 30% от храните, които произвеждаме в Европа, не се употребяват. От една страна са направени разноски за произвеждане на храна, изискваща вода, сила, земя, труд, технологии и познания. От друга - в допълнение се изразходват пари от локалните и районните управляващи за събиране, отнасяне и преработване на хранителни боклуци.

Публичните политики могат да улеснят или повлияят мечтаната смяна в държанието на потребителя. А  проектирането и осъществяването на атрактивни мерки  за попречване и понижаване на питателните боклуци от производството до крайния консуматор,  са ключът към триумфа.

Практиката в Европейския съюз демонстрира, че битката с питателните отпадъци  е най-ефективна на локално и общинско равнище.

Проектът „ Помисли преди да изхвърлиш “ създаде кулинарен курс и провежда първото съревнование в България по готвене с хранителни останки, които доста елементарно могат да бъдат проведени  в други учебни общности и общини. 

Всички материали и запаси са налични на:

Последвайте ни и в обществените медии:

Фейсбук:

Instagram:

Проектът „ Помисли преди да изхвърлиш “ се извършва от „ Милива “ ООД и е финансиран от Европейския фонд за районно развиване на Европейски Съюз по предпочитана ос 2 „ Отпадъци “ на Оперативна програма „ Околна среда 2014 – 2020 г “

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР