Около 30 000 души излязоха днес по улиците на Мадрид

...
Около 30 000 души излязоха днес по улиците на Мадрид
Коментари Харесай

Протести в Мадрид заради съкращения на здравни работници

Около 30 000 души излязоха през днешния ден по улиците на Мадрид на митинг против приватизацията и съкращенията в публичното опазване на здравето на самостоятелния район. Протестът им съответства с безсрочната стачка на лекарите и педиатрите в столицата, предава БНР. 

Протестиращите желаеха по-малко съкращения и по-голямо финансиране, което от месеци е блокирано от спора сред синдикатите и районното държавно управление. С лозунги " по-малко речи и повече запаси ", както и " здравето не се продава, здравето се пази " те демонстрираха сериозното си отношение към Министерството на здравеопазването и районния министър председател Изабел Диас Аюсо. 

Заигравайки се с последната ария на певицата Шакира и аржентинския диджей Бизарап, Алехандра Хасинто от „ Унидас Подемос “ сподели, че районът на Мадрид е " най-богатият район в цяла Европа " и заслужава опазване на здравето на равнището на " Ферари ", а министър председателят Аюсо им предлага Twingo. 

Протестиращите са уверени, че тя желае да наложи " бизнес " проект, съгласно който хората, които желаят положително опазване на здравето, би трябвало " да заплащат за него ". 

През двата почивни дни демонстрации против локалните управляващи и неналичието на фрагменти и финанси в публичната здравна система се организираха в още няколко самостоятелни райони на страната измежду които Каталуния, Страната на баските, Валенсия и Арагон. Опасенията на стачкуващите са, че в разгара на сезона на грипа и респираторните болести, когато лечебните заведения са претъпкани, няма задоволително личен състав, който да се грижи за тях.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР