Около 2300 делегати на Китайската комунистичеста партия (ККП) са събрани

...
Около 2300 делегати на Китайската комунистичеста партия (ККП) са събрани
Коментари Харесай

Си Дзинпин критикува външните сили за намесата им в Тайван

Около 2300 делегати на Китайската комунистичеста партия (ККП) са събрани в Пекин, където е обезпечено, че китайският президент и генералният секретар на партията ще бъдат преназначени.

В началото на Конгреса на партията водачът Си Дзинпин твърдо отбрани своята драконовска политика за битка с COVID-19 . Трети петгодишен мандат чака Си Дзинпин отпред на Китайската комунистическа партия (ККП), а затова и на страната, разяснява Le monde.
 В Пекин се открива 20-ият конгрес на КПК
В Пекин се открива 20-ият конгрес на КПК

Китай се насочва по нов път

20-ият конгрес на КПК идва в сериозен миг, когато цялата партия и хора от всички етноси са на път да изградят съвременна социалистическа страна, сподели Си в речта си при откриването. Пристигайки на подиума под бурни овации, 69-годишният Си Дзинпин стартира с равносметка на последните пет години и показа своята пътна карта за идващите пет . Преди всичко, до момента в който един от главните въпроси се върти към това дали да се поддържат строги здравни ограничения за битка с пандемията от ковид - тактиката за нулев Коронавирус, неотделима от китайския президент - Си удостовери, че Китай дава приоритет на човешкия живот на първо място.
 10 години при Си Дзинпин: Смразяващият резултат върху групите на гражданското общество
10 години при Си Дзинпин: Смразяващият резултат върху групите на гражданското общество

Унищожението на групите на гражданското общество значи повече обществени безредици

Китай отбрани във висока степен сигурността и здравето на хората и реализира обилни позитивни резултати посредством съгласуване на предварителната защита и контрола на епидемията с икономическото и обществено развиване, сподели той. Тази нулева COVID политика ускори обществения надзор върху жителите, чиито придвижвания към този момент се записват компютърно, в тази страна, която към този момент е подложена на критика на интернационалната сцена за нарушавания на човешките права. Квазизатварянето на страната във връзка с останалия свят и многократните затваряния обаче стопираха растежа , който тази година би трябвало да е най-слабият от четири десетилетия, като се изключи интервала на COVID-19.
 Китайският юан падна до рекордно ниско равнище по отношение на $
Китайският юан падна до рекордно ниско равнище по отношение на $

Китайската валута доближи най-слабата си точка от международната финансова рецесия през 2008 година

Той разкритикува " външните сили, намесващи се във връзка с Тайван, остров, който китайският режим смята за част от своята територия. " Ние ще работим с най-голяма откровеност и най-големи старания за спокойно обединяване на Тайван, само че в никакъв случай няма да се откажем от потреблението на мощ и си резервираме опцията да предприемем всички нужни ограничения ", сподели той. " Разрешаването на въпроса с Тайван е работа на самия китайски народ и би трябвало да бъде позволен единствено от китайския народ ", сподели Си Дзинпин. " Обединението на родината би трябвало да бъде реализирано и ще бъде реализирано ", добави той, осъждайки всеки " фракционизъм и непозната интервенция " в тази спекулация.
 Китай си резервира правото да употребява мощ против Тайван
Китай си резервира правото да употребява мощ против Тайван

Пекин обаче избира мирното обединяване

В речта си Си Дзинпин също отбрани своята антикорупционна акция в отговор на критиците, които го упрекват, че я употребява, с цел да смъкна противници и да консолидира властт а. " Борбата против корупцията завоюва съкрушителна победа и беше изцяло консолидирана, елиминирайки сериозните латентни рискове в границите на ККП, страната и военните ", сподели той.

Китайският президент Си Дзинпин увери, че страната му, един от най-големите замърсители на планетата, ще продължи напъните си против световното стопляне .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР