Около 200 тона потенциално опасни отпадъци бяха открити в при

...
Около 200 тона потенциално опасни отпадъци бяха открити в при
Коментари Харесай

Близо 200 тона потенциално опасни отпадъци откриха в Пловдив

Около 200 тона евентуално рискови боклуци бяха открити в при акция на прокуратурата и екоминистерството. Заровени са наоколо до квартал " Коматево “, съобщи БТВ.
Експертите допускат, че веществото с кафеникав цвят е отпадъчен материал от производството на батерии. Не е ясно по кое време е изхвърлено. " Не можем да кажем сигурно, до момента в който не излязат пробите до две седмици, рискови ли са, могат ли да се просмучат към подпочвени води “, разяснява Станислав Станчев, специалист в РИОСВ-Велико Търново.
 Есенна акция за събиране на рискови битови боклуци в Стара Загора  Есенна акция за събиране на рискови битови боклуци в Стара Загора 
Кампания за разделно събиране на рискови боклуци от семействата се организира за трета поредна година в община Стара Загора. Два дни -...
Предстои разбор дали подпочвените води не са нечисти. С мобилен апарат беше тествана почвата за радиация над нормата, няма отклонения, показва БТВ. Проверката се прави от специалисти от няколко града, ще бъдат инспектирани общо четири места в региона на Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР