Около 200 състезатели по спортни танци ще вземат участие в

...
Около 200 състезатели по спортни танци ще вземат участие в
Коментари Харесай

Около 200 състезатели по спортни танци ще участват на турнир за купа Шумен

Около 200 състезатели по спортни танци ще вземат присъединяване в 18-тия открит републикански шампионат по спортни танци за Купа " Шумен ", който ще се състои на 14 октомври в залата " Арена Шумен ". Това заяви на конференция шефът на Младежкия дом в регионалния град Румена Андреева.

За поредна година, сходно на доста надпревари в Европа, шампионатът в Шумен дава опция в конкуренцията да вземат участие начинаещи и некартотекирани в клубовете по спортни танци в страната девойки и двойки. Целта е да се разпространяват спортните танци и да се насърчи присъединяване на млади и без опит участници в надпревари, сподели пред кореспондент на Българска телеграфна агенция Андреева.

Останалите участници ще се съревновават в разнообразни класове и възрастови групи. За първи път на шампионата ще има съревнование за танцови обединения, означи Андреева.

Състезанията в залата " Арена Шумен " ще стартират в 11.30 часа. Първата част на конкуренцията е за некартотикираните двойки и девойки. Следват надпреварите за танцовите обединения и за останалите участници, в другите класове. Четвъртата и последна част от конкуренцията ще бъде за Купа " Шумен ". Награждаването на спечелилите ще се състои в залата в 20.00 часа.

Организатори на шампионата са Българската федерация по спортни танци, Общинският юношески дом в Шумен, локалният клуб по спортни танци " Фея- данс " и общинската администрация в регионалния град.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР