Около 200 милиона души в Индия взеха участие в националната

...
Около 200 милиона души в Индия взеха участие в националната
Коментари Харесай

200 милиона души в Индия се включиха в националната стачка

Около 200 милиона души в Индия взеха присъединяване в националната двудневна стачка, която стартира по апел на редица профсъюзи и леви придвижвания. Това се оповестява от уредниците на акцията.
Протестиращите издигнаха лозунги, изискващи по-високи минимални заплати и пенсии в разнообразни браншове, усъвършенствани обществени условия, работни места за безработни младежи и редица други.
Недоволните жители упрекват централното държавно управление в отвод да отбрани ползите на работещите. Някои селски и аграрни асоциации се причислиха към акцията.
В редица райони на страната протестиращите блокираха железниците и автомагистралите. В щатите Западна Бенгалия и Керала имаше конфликти с полицията, съобщи ТАСС, представена от БГНЕС.
Според индийските медии стачката може да се отрази на градския, междуградския и железопътния превоз, банковия бранш, застрахователните компании и телекомуникациите. В някои области са затворени учебни заведения и други просветителни институции. В градовете са затворени доста магазини и офиси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР