Около 200 души се събраха пред Министерство на регионалното развитие

...
Около 200 души се събраха пред Министерство на регионалното развитие
Коментари Харесай

Сълзотворен газ срещу протестиращи пред МРРБ заради опит за щурм на сградата

Около 200 души се събраха пред Министерство на районното развиване и благоустройството в София с искане за оставка на министър Петя Аврамова.

С крясъци " Оставка " и " Вън ", със флагове и на фона на български революционни песни протестиращите се бяха събрали и упорстваха с изключение на екоминистъра Нено Димов, който бе задържан и след това отхвърлен поради водната рецесия в Перник, оставка да подаде и министър Аврамова, а и самият министър председател Бойко Борисов.

Протестът е проведен от партия " Възраждане " с водач Костадин Костадинов .
 Перник стачкува пред постройката на Министерски съвет в София Обновена
Перник стачкува пред постройката на Министерски съвет в София

" Защо ни взехте водата ", питат перничани и желаят още оставки

" Нено Димов беше бушонът, само че Петя Аврамова е виновна повече от него за безводието в Перник и други градове, а стои още на поста си ", сподели пред news.bg софиянецът Ангел Тодоров.

" Съд и присъда, освен да си хване самолета. Той е главата на това държавното управление, би трябвало да понесе отговорност за ръководството си 10 години ", безапелационен бе протестиращият.

Друг протестиращ, пристигнал особено от град Тракия, изиска оставката на цялото държавно управление, поради " мизерията в дребните градове и поради това, че в тях към този момент няма българска тирада, защото българите са си тръгнали ".

Георги Георгиев от Хасково, също пристигнал особено за митинга, член на Възраждане, само че участвал на митинга като жител, добави: " Искам оставка на министър Петя Аврамова за водната рецесия, на Борисов, по тази причина, че трови народа от години. Какво още би трябвало да поносим, заплатите в провинцията са ниски, а хората с висше обучение и даже лекарите вземат заплати, срамни за Европейски Съюз ".
 Нов държавен холдинг събира всички ВиК
Нов държавен холдинг събира всички ВиК

Ще се ръководи от 8 шефове

Протестът през днешния ден, по думите му, имал две задания - " първо пробуждане на българския народ и съд за ръководещите, които са крали от ресурсите на народа ".

По-късно протестиращите започнаха да целят постройката на министерството с празни бутилки и се пробваха да щурмуват постройката, в резултат на което полицията пръсна сълзотворен газ. Няколко индивида са откарани за очен обзор в ИСУЛ.

От Министерство на вътрешните работи потвърдиха, че са употребявали помощно средство - пикантен спрей против протестиращите, които са се пробвали да пробият полицейския кордон и да влязат в постройката. При щурма е счупена входната врата на министерството.

Двама чиновници на реда са потърпевши от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме. Оказана им е здравна помощ.

Полицейското наличие в региона остава засилено за запазване на публичния ред. Установява се самоличността на предизвикалите напрежението пред постройката.

Припомняме, бедствено състояние на територията на Перник бе оповестено на 21 декември, откакто воден режим бе разгласен в цяла Пернишка област на 18 ноември 2019 година

На 13 януари 2020 година, бе разпитан заместник-министър Красимир Живков, който дава отговор за водните запаси. Разпитът му продължи над два часа и половина.

На 15 януари бе разпитана и зам.-министър Атанаска Николова .
 Окончателно Нено Димов остава в ареста
Окончателно Нено Димов остава в ареста

Може да извърши ново закононарушение и да окаже влияние на очевидци

Министър Нено Димов бе арестуван , а на 10 януари, той подаде и оставка , която беше призната от премиера Бойко Борисов.

Обвинението против Нено Димов бе обвързвано с рецесията с водата в Перник, само че проверяващите работят и по спекулация с импорт на отпадък от Италия.

Специализираният углавен съд реши Нено Димов да остане за непрекъснато в ареста .

По време на съвещанието някогашният министър се отбрани, че съзнателно е изпълнявал отговорностите си.

На 16 януари стана ясно, че нов холдинг ще събере всички ВиК .
 Съвестно изпълнявах пълномощията си, отбрани се Нено Димов пред съда
Съвестно изпълнявах пълномощията си, отбрани се Нено Димов пред съда

Държавното обвиняване изиска непрекъснат арест за Димов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР