Около 200 души се очаква да се съберат на протест

...
Около 200 души се очаква да се съберат на протест
Коментари Харесай

Ромите биячи от Мъглен си съчиниха невероятно оправдание за кървавия кютек

Около 200 души се чака да се съберат на митинг пред прокуратурата в Айтос поради сборичкване в айтоското село Мъглен. Боят е станал на 15 септември сред българи и роми. Кметът забрани митинга, само че от Организацията за отбрана на българските жители оповестиха, че ще стачкуват макар възбраната. Клипът от побоя взриви обществените мрежи.

„ Протестът е проведен да подкрепим Илиян Мавров, който на 15 септември беше пребит от роми в айтоското село Мъглен, ромите доста бързо бяха освободени, беше им повдигнато обвиняване за лека телесна повреда”, изясни Стефан Петров, водач на Организацията за отбрана на българските жители.

Сбиването в кравефермата се оказа поради похищение - един младеж е продаван като крепостен селяндур за работна ръка.
Николай Иванов е израснал без родители и е отгледан във фермата в Мъглен. Негова колежка го подмамва с обещания за същинско семейство и работа в друга плантация.

Двамата отпътуват да работят дружно в ямболското село Воден. Там обаче не е нито фамилията, за което мечтае, нито предстоящата работа. Николай твърди, че въпросната колежка получила три хиляди лв. от фермерите във Воден, с цел да продаде труда му като плебей. Той обаче бяга и се връща при хората, които са го отгледали. Новият му шеф идва за него. И по този начин се е стигнало до фрагментите с багра.



„ Насила желаят да ме вземат да работя отново без пари там”, изясни Николай пред bTV.

Дошлите си поискали парите, които наплатили на дамата за него, а шефът на Николай се намесва, желае да го отбрани. „ Той сподели: Добре, момчета, ще извикаме полиция, ще се разберем и тогава към този момент това момче Илиян изкара и стреля по брат му с електрошоков пистолет”, съобщи Кирил Василев, участник в сбиването.

Мъжът губи схващане и по този начин стартира боят.

Пострадалият Илиян отхвърли да опише за багра и за модерното иго.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР