Около 20% се е повишила през последните два месеца цената

...
Около 20% се е повишила през последните два месеца цената
Коментари Харесай

Около 20% е поскъпнал хлябът в Добрич - житницата на България

Около 20% се е повишила през последните два месеца цената на хляба в област Добрич, известна като житницата на България. Производителите чакат до края на годината да има и в допълнение нарастване, заяви БНР.

Причините за повишаването са в рекордните цени на брашното , които се чака да доближат 1000 лева за звук, както и в фрапантното нарастване на цената на тока . Според Регионалния съюз на сладкарите и пекарите огромна част от по-малките производители са застрашени от банкрут.
 По-скъп самун в Благоевград
По-скъп самун в Благоевград

Прогнозират повишението да се усети съществено от семействата

Хлябът е понижен и като грамаж, с цел да е на търпима за потребителя цена, като подобен от 600 грама сега на едро коства към 1,20 лева .

Според ръководителя на Регионалния съюз на сладкарите и пекарите Тодор Няголов, в случай че се съблюдава остарялата формула за образуване на цената на хляба, то той към този момент би трябвало да коства 3-4 лева за кг.
 За 2 месеца цената на хляба се е повишила с съвсем 50 стотинки
За 2 месеца цената на хляба се е повишила с съвсем 50 стотинки

Най-рязък е скока на цената на многозърнестия самун

" До Нова година цената на брашното ще скочи към 1000 лева Цената на тока пораства стремглаво, неизбежно е да няма повишаване . Дано да е най-малко след Коледа "

По-малките пекарни, изключително тези, които се занимават с произвеждане единствено на закуски, към този момент освобождават личен състав. При тези цени на тока и суровините са застрашени и от банкрути, добави Тодор Няголов .
 Цените на хляба - докога по този начин?
Цените на хляба - докога по този начин?

Пшеницата е с 60% по-скъпа спрямо предходната година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР