Около 2 000 затворници имат право да живеят в общежитие

...
Около 2 000 затворници имат право да живеят в общежитие
Коментари Харесай

Цачева: 2 000 затворници са в общежитие от открит тип

Около 2 000 пандизчии имат право да живеят в общежитие от открит вид и да работят . Това заяви министърът на правораздаването Цецка Цачева, цитинара от БНР. Думите й бяха преди конференцията " Предизвикателствата пред правната специалност, произлизащи от програмата на Европейския съюз за цифровизация ", проведена от адвокатската гилдия.

По думите й към половината от тези пандизчии сега поставят труд .

По отношение на случая със пандизчията Борис Иванов , който избяга край Ловеч, правосъдният министър подсигурява, че всички процедури по неговото пренасяне и обезпечаването му на работно място са спазени. Той е излежал по-голямата част от присъдата си и рано или късно ще се върне в обществото , добави Цачева.

" Начинът, по който ще имаме гаранция, че той е подготвен да се върне , е точно и посредством полагане на труд. Това е доста значимо и се подтиква ", сподели правосъдният министър.

Цачева даде обещание, че ще изнесе съответни данни за случаите на бягство от пандизите през годините по време на дебатите за вота на съмнение към държавното управление.

Междувременно в Народното събрание депутатите от " Българска социалистическа партия за България " още веднъж желаеха в пленарна зала да дойдат министърът на вътрешните работи Валентин Радев и на правораздаването Цецка Цачева, с цел да дадат повече информация за случаите на избягали пандизчии. Народният представител Иван Ченчев разяснява:

" Защото тези хора от април до момента пет индивида са се отклонили . Нали чувате добре - пет души избягали нарушители са се отклонили. Почваме да си мислим, че ръководещото болшинство е време да се отклони от изпълнителната власт. Време ви е, сътрудници ", сподели Ченчев.

Според заместник-министъра на правораздаването Николай Проданов е допустимо неверна преценка от управлението на пандиза в Ловеч да е една от аргументите за вчерашното бягство . Проданов съобщи пред депутатите, че сега няма законови пълномощия от управлението на пандизите да се правят издирвателни мероприятия отвън местата за отнемане от независимост.

Сформирана е комисия на най-високо ниво, която ще ревизира събитията . Според зам.-правосъдния министър, има наклонност за понижаване на отклонилите се от пандизите от отворен вид .

" Ние би трябвало да си сложим най-много въпроса какви места за отнемане от независимост подхождат на демократична България - такива, в които се натъртва на труда и се опитваме да превъзпитаме лишените от независимост, където, схваща с, рисковете с това превъзпитание са забележими, или пък да наблегнем на изолацията на тези хора ", изясни Проданов.

Припомняме, в четвъртък сутринта Борис Иванов е избягал от мястото, където работи в покрайнините на Ловеч. В Министерство на правораздаването категорично означиха, че Борис Иванов не е избягал, а се е отклонил, защото работи на място, което не е охраняемо.

Ден след бяството на Иванов от полицията пуснаха и вертолет по следите му.

Мъжът е на 48-години , междинен на растеж, с кафяви очи и къса, черна коса. Борис Иванов е с обикновено телосложение, продълговато, леко мургаво лице, верен нос, високо чело. На врата си има татуировка - алена целувка.

Борис Ангелов Иванов е наказан за обири и блудства . Затворникът е с присъда 13 години отнемане от независимост от 2011 година, като до този миг е излежал 7 години.

От полицията приканват хората, които имат спомагателна информация за търсения, или го виждат, да алармират на тел. 112 или във всяко отделение на Министерство на вътрешните работи. Анонимността им е обезпечена, показват от Министерство на вътрешните работи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР