Около 2.00 след полунощ мече е видяно покачено на дърво

...
Около 2.00 след полунощ мече е видяно покачено на дърво
Коментари Харесай

Гладно мече слиза от Балкана за храна

Около 2.00 след среднощ мече е забелязано покачено на дърво във вилната зона, която се намира в северната част на Сопот. Човекът, който осведоми, е бащата на момчето, което преди няколко дни на път за дома си видя мечка малко над вилата на спасителите.
„ Всяка вечер мечката идва от планината, с цел да търси храна. Тази нощ я видях в лозето над нас по какъв начин се катери, тъй като е гладна. Призовавам отрасловите чиновници да не я убиват, а да я заловят и упоят “, сподели Николай Йотов. По думите към този момент животното не се плаши и от пиратки, тъй като е хвърлял няколко пъти, само че то се връща.
За случая са сезирани чиновници на дирекцията на Национален парк “ Централен балкан “ и Държавното горско стопанство. Какви дейности ще бъдат подхванати следва да стане ясно, откакто бъде разисквано с управлението на парка. Директорът на горското стопанство в Карлово Златю Кличев сподели, че би трябвало да бъде подложен капан на мястото, където мечката идва. Преди няколко дни евентуално друга мечка в северозападната част на града е спукала гумите на джип, паркиран пред вила.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР