Около 180 души, участници в 62-рата международна регата ТИД -

...
Около 180 души, участници в 62-рата международна регата ТИД -
Коментари Харесай

Най-голямата в света международна речна регата наближава български води

Около 180 души, участници в 62-рата интернационална регата ТИД - 2017 ще дебаркират в Силистра на 26 август, заяви ръководителят на българския стадий Йонко Кожухаров. Регатата към този момент съвсем преполови дистанцията, слад като започва на 26 юни от немския град Инголщад. Тази година алегоричен хазаин на най-голямото гребно спортно събитие в света е Австрия.

Българските уредници са разпратили до общините-домакини графика на придвижването, местата на нощуване и почивните дни. 460-километровото разстояние от запад на изток по течението на Дунав в българската акватория ще премине за 16 дни, излиза наяве от програмата. Туристите от крайдунавските страни и обичайните посетители от други континенти ще посетят 11 български градове и села, като първото е Ново село, където гребният кортеж ще дебаркира на 12 август.

Най-големият преход е сред Свищов и Русе - 55 км, а най-късият - от село Ветрен до Силистра - 21 км. На силистренска територия туристите с гребла ще бъдат на 24 август, когато са посетители в Тутракан. На идващия ден всички ще хапнат обичайните рибена и бобена чорби, непокътната ТИД-марка на село Ветрен, а на 26 август ще стягат такъмите в Силистра за прибиране по домовете.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР