Около 18.30 в четвъртък на Кулата е задържана румънска гражданка

...
Около 18.30 в четвъртък на Кулата е задържана румънска гражданка
Коментари Харесай

Бившата румънска министърка е задържана за 72 часа от прокурор, превежда се европейската заповед за арест

Около 18.30 в четвъртък на Кулата е арестувана румънска гражданка при осъществяване на гранична инспекция. Установено е, че това Елена-Габриела Удря, която е някогашен министър на туризма в Румъния и е наказана за корупционно закононарушение, осъществено в интервала 2010-2011 година. Това заяви говорителката на основния прокурор Сийка Милева.

„Приложили са ни европейската заповед за арест на румънски език“, добави Милева. Определеният наблюдаващ прокурор е задържал Удря за 72 часа. „Преди всичко обаче би трябвало да бъде получен превод на заповедта за арест, преди да се предприеме идната стъпка“, изясни говорителката.

Очаква се насрочване на съвещание с присъединяване на трима съдии и прокурор, на което ще се реши дали лицето да бъде предадено на румънските управляващи или не. Има правна опция самата тя да заявява желанието си да бъде екстрадирана. „Съдебните управляващи на България и Румъния са в непрекъсната връзка. Уверихме ги, че всичко ще бъде изпълнено в оптимално къси периоди според законодателството“, съобщи още Сийка Милева.

Тя осведоми още, че прокуратурата се е самосезирала по случая с недоволството на турски водач на камион, че е бил ударен от пътен служител на реда, който му желал рушвет. Обвинението ще желае той да бъде разпитан. „Разбрахме, че на лидера му следва пътешестване към Германия. Бихме желали да се възползваме и той да остане у нас, с цел да може да даде показания“, добави представителката на Темида.

Прокуратурата се е самосезирала и за заканата към депутата Любомир Каримански. Обвинението е упълномощило инспекция на Министерство на вътрешните работи, а данните би трябвало да бъдат предоставени до 10 дни.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР