Около 1650 пенсионери, които работят в държавната администрация ще освободят

...
Около 1650 пенсионери, които работят в държавната администрация ще освободят
Коментари Харесай

Махат пенсионерите в държавната администрация от щат

Около 1650 пенсионери, които работят в държавната администрация ще освободят креслата си от Нова година. В Закона за държавния бюджет за следващата година е включен текст, съгласно който хората след пенсионна възраст няма да могат да са на държавен пост.
Информационните и информационните системи на Министерство на вътрешните работи са застрашени от блокиране поради наредбата, предизвестяват от синдиката на Министерство на вътрешните работи. „ Пускат се всякакви легенди и митове, че там 90% са пенсионери, имаме задоволително положителни експерти и смятам, че ще намерим такива, които ще заместят хората в компютърните ни отдели”, уточни Стефан Балабанов, зам.-шеф на Министерство на вътрешните работи.

„ Това са хора, които получава пенсия от бюджета на страната и още веднъж получават заплата от бюджета на страната, те заемат по-високи позиции, за които има доста младежи, които би трябвало да бъдат подтиквани да работят в държавната система”, съобщи Менда Стоянова, началник на бюджетната комисия в Народно събрание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР