Около 150 души се включиха в поредния протест в Асеновград,

...
Около 150 души се включиха в поредния протест в Асеновград,
Коментари Харесай

Възобновиха протестите в Асеновград

Около 150 души се включиха в следващия митинг в Асеновград, съобщи Агенция " Фокус ".
В неделя митингът стартира в 19:00 часа от паметника на Цар Иван Асен II в града. След това протестиращите се насочиха по пътя Асеновград - Смолян, където шествието, предвождано от гайдари, блокира за десетина минути придвижването в региона на разклона за Асеновата цитадела.
Протестът беше следващият, който се провежда след случая от края на месец юни, при който стана сборичкване сред група роми и деца от тима по гребане, трениращи на язовир " 40-те извора " плюс роднините им. 11 души от локалната махала " Лозница " бяха арестувани за побоя и чакат в ареста делото по случая. Кметът на Община Асеновград Емил Караиванов, вицепремиерът Валери Симеонов и министърът на вътрешните работи Валентин Радев оповестиха незабавни ограничения за преодоляване на напрежението, измежду които инспекция на противозаконното строителство в ромската махала. При извършените досега две акции общината събори 26 противозаконни постройки в махалата. В четвъртък пък беше открита непрекъсната полицейска приемна на територията на махалата.
Протестиращите упорстват за бързо развиване на правосъдните процеси на арестуваните за нападението, както и законите да важат еднообразно за всички. Те към момента не имат вяра, че нещо значимо ще се промени.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР