Около 150-200 хиляди служители от ресторанти, заведения и хотели ще

...
Около 150-200 хиляди служители от ресторанти, заведения и хотели ще
Коментари Харесай

200 000 души може да загубят работата си в ресторанти, заведения и хотели

Около 150-200 хиляди чиновници от заведения за хранене, заведения и хотели ще бъдат освободени до края на март като резултат от наложените карантинни ограничения поради Covid-19. Прогнозата е на Сдружението на заведенията.

Ресторантите, кафетата, питейните заведения, нощните заведения са затворени като мярка против разпространяването на ковид. Засега възбраната за работа с клиенти на място е до 29 март. Позволени са единствено доставките на храни. Заповед за затваряне на хотелите няма, само че не би трябвало заведенията в тях да работят. Те обаче страдат от понижените пътувания в изискванията на изключително състояние. След преждевременното закриване на ски сезона в курортите, огромна част от хотелите там също затвориха.

Загубите, които калкулира всяка компания от началото на рецесията, съгласно изследване на Българската стопанска камара (БСК), са към 2000 лева приблизително дневно.

За да оцелеят и запазят своите чиновници някои заведения и заведения за хранене се пробват да преориентират активността си и да стартират да подготвят храна за доставки, само че даже и това не е решение, сподели Емил Коларов от Сдружението на заведенията, представен от БНР.

Според него преориентирането към доставки на храна за у дома не става толкоз елементарно за късото време, в което бизнесът би трябвало да реагира. Освен това за част от бизнесите като увеселителните заведения, питейните заведения, кафенетата доставките по домовете не са опция. " Те затварят на 100%. Така чиновниците или служащите се оказват в отпуск или даже към този момент са освободени ", сподели Коларов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР