Около 15 души се опитаха да избягат от супермарект Лидл

...
Около 15 души се опитаха да избягат от супермарект Лидл
Коментари Харесай

15 души опитаха да избягат с пълни колички от Лидл в Палермо

Около 15 души се пробваха да избягат от супермарект " Лидл " в Палермо с цялостни колички с покупки, без да платят, заяви италианският вестник " La Repubblica " . По подобен метод клиентите на магазина са изразили недоволството си от високите цени на храните.

Съобщава се, че мениджърът на магазина незабавно се е обадил в полицията. В неделния следобяд на мястото са пристигнали служители на реда и карабинери , които са върнали назад нарушителите. След дълги договаряния с полицията те са признали, че към този момент нямат пари с цел да покриват разноските си, защото заради карантината се е наложило да престанат да работят.

Карабинерите и полицията са убедили материално затруднените фамилии да оставят стоките в супермаркета. Никой от тях не е глобен.

Общината оповестява, че към 1000 фамилии са поискали през последните 48 часа достъп до системата за подкрепяне с храни, която общината приготвя в съдействие с благотворителната организация " Каритас ", Асоциацията на питателните банки и Банката за благотворителна активност.

Междувременно се оповестява, че католическата задача " Надежда и състрадание ", която подкрепя нуждаещи се, е претъпкана. В нея към този момент са настанени към 1000 души и ръководителят й брат Биаджо Конте приканва да не идват повече хора, тъй като заради ограниченията против ковид не е допустимо да бъдат признати повече посетители.

" Много хора чукат на вратите ни, също заради неприятно време настояванията за покрив и храна се усилиха ", разяснява брат Биаджо. От задачата обаче са подготвени да предложат на общината доброволци и мисионери за грижи за бездомните в новите звена за обществено подкрепяне, които локалните управляващи ще открият.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР