Около 15.20 часа 51-годишната дъщеря на Симеон Сакскобургготски катастрофира леко

...
Около 15.20 часа 51-годишната дъщеря на Симеон Сакскобургготски катастрофира леко
Коментари Харесай

Съпругът на княгиня Калина: Може да е изпила чаша вино, но това не е пиене на алкохол

Около 15.20 часа 51-годишната щерка на Симеон Сакскобургготски катастрофира леко в курорта Боровец. Княгиня Калина е била зад кормилото на дребен джип, който паркирала пред един от хотелите. Когато потеглила, при придвижване на заден ход, тя се блъснала в стена и в бариерата на паркинга. Отзовалият се неотложно на място автопатрул тествал Калина с дрегер, като тестът отчела над 1,2 промила алкохол в издишания въздух. От Министерство на вътрешните работи прецизираха, че лидерката е отведена в болница, с цел да даде кръвна проба.

Китин Муньос смята, че случилото се се трансформира в огромен проблем единствено тъй като зад кормилото на колата е била брачната половинка му.

 

" Съпругата ми е изгубила кучето си. Много го обичаше. Има три кучета. Все още не можем да го открием. Тя е под стрес. Цяла заран обикаляхме Боровец. При паркиране е блъснала колата, виждате ", добави той.

По закон за шофиране с и над 1,2 промила алкохол се носи наказателна, а не административна отговорност. Освен " отнемане от независимост " и санкция от 200 до 1000 лв. след измененията в Наказателния кодекс, влезнали в действие от началото на август, водач, арестуван зад кормилото с централизация на алкохол в кръвта, по-висока от 1,2 промила, се санкционира с лишаване на автомобила му в интерес на страната. Ако водачът не е притежател на автомобила, който ръководи, той ще би трябвало да заплати на страната сума, равна на цената на транспортното средство.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР