Около 1400 специалисти, работещи в сферата на социалните услуги в

...
Около 1400 специалисти, работещи в сферата на социалните услуги в
Коментари Харесай

Обучават специалисти от социални услуги на новите стандарти за качество в сектора

Около 1400 експерти , работещи в областта на обществените услуги в цялата страна, ще преминат гратис образование по отношение на новите условия и стандарти, въведени с Наредбата за качеството на обществените услуги. Курсовете са по план „ За по-добро качество и успеваемост на обществените услуги в България “ на Министерството на труда и обществената политика, който се извършва в партньорство с Националното съдружие на общините в Република България.

Лектори ще са специалисти от Агенцията за качество на обществените услуги.

Проектът се финансира по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ (2014-2020 г.).

Основната цел на образованието е да запознае чиновниците с въведените в нормативната уредба нови стандарти за качество на обществените услуги и с критериите за тяхното осъществяване. Акцент в курсовете ще са и уговорките на доставчиците на обществени услуги за реализиране на мониторинг и надзор на предоставяните от тях грижи.

Наредбата за качеството на обществените услуги регламентира, че стандартите за качество на обществените услуги се отнасят за организацията и ръководството на услугата, за квалификацията и професионалното развиване на чиновниците и за успеваемостта на услугата с оглед постигнатите резултати за хората, които я употребяват, в отговор на потребностите им. Стандартите за качество са наложителни за всички снабдители на обществени услуги, без значение от източника на тяхното финансиране.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР