Около 14:00 в петък бе получен сигнал за изгубило се

...
Около 14:00 в петък бе получен сигнал за изгубило се
Коментари Харесай

Десетгодишно дете се изгуби в гората до х. Минзухар

Около 14:00 в петък бе получен сигнал за изгубило се дете, северно то х. Минзухар. За благополучие, напълно наоколо в самата хижа група от 16 деца от известна русенска лятна занималня участваха в образование по радиокомуникации, извършено от доброволци на БМЧК - Русе. Обучителите незабавно разпределиха децата в три екипа и в границите на 40-минутна избавителна интервенция изгубеното дете беше открито обезводнено и омаломощено от летните жеги.

Разбира се, този сюжет беше разигран с образователна цел за децата от лятната занималня, които вземат участие в стратегия: “Преживелищни завършения ”. На процедура изгубени и потърпевши деца нямаше. Малчуганите приложиха прясно добитите умения за радиокомуникации, работа в екип и първа долекарска помощ, които се приготвят от инструктора им Иво Минчев и от доброволци от БМЧК.

През целия ден инструкторът и младежите от русенската червенокръстка конструкция използваха методиката на Учене посредством прекарване, с цел да покажат на децата преимуществата и минусите на другите типове радиокомуникация, устройството на радиостанциите, технологията и протоколите за осъществяване на диалог посредством радиостанции. В образованието бяха включени доста игри, от които малчуганите си извадиха поука посредством рефлексията, която е наложителен детайл за методиката. Накрая, с цел да могат да приложат знанията си, бе симулирана обстановка, в която приключенците влязоха в ролята на спасители и организираха интервенция по търсене в близката гора. Учебната интервенция завърши сполучливо, а децата се върнаха щастливи и удовлетворени от свършената работа. Получи се комбиниране на потребното с приятното, тъй като климатът в гората беше надалеч по-поносим, спрямо жегите в центъра на Русе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР