Около 1200 души са били задържани за участие в бунтовете

...
Около 1200 души са били задържани за участие в бунтовете
Коментари Харесай

Близо 1200 задържани за участие в бунтовете срещу властта в Бразилия

Около 1200 души са били арестувани за присъединяване в протестите в бразилската столица, заяви през днешния ден телевизионният канал „ Глобо “, съобщи Българска телеграфна агенция. По-рано беше обявено за 400 арестувани.

След като управляващите овладяха обстановката, полицията стартира да проучва фрагментите, снимани от дронове, които бяха в небето над Площада на трите управляващи по време на митинга. Много от протестиращите се включиха онлайн в обществените мрежи от площада и техните профили също ще бъдат прегледани. Освен това ще бъдат тествани и записи на камерите за  видеонаблюдение в постройките на Националния конгрес, Федералния висш съд и работната резиденция на президента.

Днес бразилските управляващи дадоха обещание да защитят демокрацията и да санкционират хилядите поддръжници на някогашния президент Жаир Болсонаро, които щурмуваха и опустошиха здания на най-висшите институции на властта в страната по време на безпорядък, поразително наподобяващ на протеста в Капитолия в Съединени американски щати от 6 януари 2021 година, заяви Асошиейтед прес.

Полиция и военни унищожиха палатковия лагер на последователи на някогашния бразилски президент Жаир Болсонаро, изникнал пред генералния щаб на въоръжените сили в столицата, и задържаха към 1200 души, заяви пресслужбата на министерството на правораздаването за Асошиейтед прес.

Президентът Луиз Инасио Лула да Силва и ръководителите на Върховния съд, Сената и Долната камара на Народното събрание подписаха през днешния ден декларация, в която осъждат терористичните актове и вандализма и декларират, че подхващат законови ограничения.

Министърът на правораздаването Флавио Дино съобщи пред кореспонденти, че полицията е почнала да търси тези, които са платили за рейсовете, превозили протестиращите до столицата Бразилия. На конференция късно през вчерашния ден бразилският министър на институционалните връзки съобщи, че постройките ще бъдат тествани за доказателства, в това число пръстови отпечатъци и фотоси, с цел да се потърси отговорност от хората, и че бунтовниците явно са възнамерявали да провокират сходни безредици в цялата страна.

" Те няма да съумеят да унищожат бразилската народна власт. Трябва да го кажем това с цялата си неотстъпчивост и увереност ", сподели Дино. " Няма да допуснем политическите битки в Бразилия да се водят със средствата на престъпността. Престъпникът се третира като нарушител ", съобщи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР