Около 12 000 деца са убити или ранени в резултат

...
Около 12 000 деца са убити или ранени в резултат
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: 12 000 деца са убити, а 2,45 млн. не учат, вследствие на войната в Сирия

Около 12 000 деца са убити или ранени вследствие на 10-годишната революция в , а милиони са напуснали учебно заведение, заяви Детският фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ), написа БГНЕС. Мрачните статистически данни са оповестени в отчета на организацията в навечерието на 10-годишнината от началото на спора в Сирия, който стартира в средата на март 2011 година Във войната починаха към половин милион хора, ранени са над един милион души, а половината от популацията е разселено, а повече от 5 милиона имат статут на бежанци.
В отчета се показва, че броят на децата, проявяващи признаци на психосоциално разстройство е подсилен през 2020 година, защото продължаващото излагане на принуждение, потрес и контузии оказва доста въздействие върху психологичното здраве на децата, които ще имат както краткосрочни, по този начин и с дълготрайни последствия. Според публикуваните от УНИЦЕФ данни, през миналите 10 години са убити или ранени към 12 000 деца, а над 5 700 на 7-годишна възраст са вербувани от въоръжените сили.
 Израел и Турция тестват с въздушни удари съветското самообладание в Сирия - делегат на Путин с предизвестие Израел и Турция " тестват " с въздушни удари съветското самообладание в Сирия - делегат на Путин с предизвестие
Начинът, по който Русия реагира на офанзивите на Израел против ирански цели в Сирия, може да направи разликата дали районът ще се трансформира...
Организацията заяви, че към 2,45 милиона деца в Сирия и още 750 000 сирийски деца в прилежащи страни не посещават учебно заведение . От тях 60 % са девойки. Състоянието на доста деца и на техните фамилии остава към момента незнайно. Около 90 от тях се нуждаят от филантропична помощ, което е нарастване с 20% спрямо предходната година.
Целият отчет може да прочетете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР