Около 1000 бежанци от уязвимите групи се преместват временно в

...
Около 1000 бежанци от уязвимите групи се преместват временно в
Коментари Харесай

Гърция мести около 1000 мигранти от пренаселените лагери в празни хотели

Около 1000 бежанци от уязвимите групи се реалокират краткотрайно в хотели от пренаселените лагери на гръцките острови, поради заканите от новия ковид, заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, представена от ДПА.

Йохансон написа в " Туитър ", че мигрантите се реалокират от лагерите на остров Лесбос и други острови в празни хотели. Тя благодари на организацията на Организация на обединените нации за бежанците, Международната организация по миграция, гръцкото държавно управление и Европейския съюз за напъните им да създадат това допустимо.

Еврокомисарят също по този начин оцени щедростта на гръцкия народ.
Втори мигрантски лагер в Гърция е подложен под карантира Афганистанец е дал позитивен резултат на тест за ковид
Някои от хората са трансферирани в празни хотели на островите и навътре в страната през днешния ден, а други ще бъдат трансферирани на следващия ден, посочи представител на Европейски Съюз.

Около 10 000 мигранти към този момент бяха преместени от островите към континенталната част на Гърция през първите три месеца на годината, съгласно гръцкото министерство на миграцията.

Снимка: EPA

На фона на епидемията редица политици и неправителствени организации приканиха лагерите да бъдат изцяло опразнени, като се има поради пренаселеността им и неприятната хигиена.

Въпреки че в лагерите на островите Лесбос, Самос, Кос, Лерос и Хиос публично има място единствено за 7000 мигранти, броят на хората, живеещи в тях, е към 40 000.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР