Около 100 руснаци отлетяха за частна обиколка в Северна Корея,

...
Около 100 руснаци отлетяха за частна обиколка в Северна Корея,
Коментари Харесай

Северна Корея се отваря за туристи, но само от Русия

Около 100 руснаци отлетяха за частна обиколка в Северна Корея , оповестява " Ройтерс ".

Те са първата задгранична група, посетила изолираната страна след Забележителното пътешестване беше систематизирано от съветското посолство като " Пхенян отваря вратата си ".

, налагайки някои от най-строгите ограничавания по време на пандемията. При случай беше убит южнокореец, изплувал по простъпка в нейните води.

Полет на севернокорейската компания " Еър Корио " (Air Koryo), оперираща със застаряващ флот от най-вече съветски самолети, транспорти 100-те гости до интернационалното летище в Пхенян.

Руското посолство заяви, че в групата има представители на туристическия бизнес и " пътешественици от безусловно всички елементи на Русия от Калининград до Владивосток " , които ще прекарат четири дни в разглеждане на забележителности на север, в това число огромен ски курорт.
 След три години пауза Северна Корея още веднъж открехва вратата към света
След три години пауза Северна Корея още веднъж открехва вратата към света

КНДР се готви да възобнови задграничната си дипломатическа активност

" Ще чакаме с неспокойствие нови срещи с туристи от Русия! ", гласи известието. Споменатият ски курорт е прочут план за развиване, управителен от водача на Северна Корея Ким Чен-ун, откакто той пое властта през 2011 година

По-рано южнокорейската осведомителна организация " Йонхап ", базирайки се на съветската осведомителна организация ТАСС, заяви, че 97 руснаци, измежду които млади скиори, са отпътували от далекоизточния съветски град Владивосток на първа групова обиколка до Северна Корея след пандемията.

Визитата идва, откакто през септември 2023 година се срещнаха на север от Владивосток и дадоха обещание по-тясно икономическо и военно съдействие на фона на обвиняванията на Вашингтон, че Пхенян оказва помощ на Москва във войната в Украйна.
 КНДР отваря граници за чужденци за първи път след COVID-19
КНДР отваря граници за чужденци за първи път след COVID-19

Все още Пхенян не го оповестява публично
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР