Около 100 пловдивчани са се събрали пред Второ Районно ,

...
Около 100 пловдивчани са се събрали пред Второ Районно ,
Коментари Харесай

Пловдивчани искат свобода за лекаря, убил при самозащита...

Около 100 пловдивчани са се събрали пред Второ Районно, с цел да поддържат  лекаря, прострелял Жоро Плъха. Те скандират „ Свобода “ „ Свобода “, предава кореспондент на Марица.бг.

Както Марица.бг първа заяви, самодейността поде Николай Гаргов. Историята на 48-годишния доктор Иван Димитров, на който Окръжна прокуратура повдигна обвинение  поради убийството на крадеца, раздруса стотици, а  във Facebook се появиха мнения в негова отбрана

Колеги на лекаря, съседи, другари и възмутени пловдивчани, майки с колички са пред Втооро районно управление (на МВР). Според уредника на митинга Николай Гаргов,  прокуратурата би трябвало да освободи доктор Димитров и да му се извини, тъй като той е защитил фамилията си, като е умъртвил нападателя, влезнал в дома му. „ Жалко, че оръжието му е изиграло неприятна смешка и в този момент желаят да го вкарат в пандиза, сподели Гаргов. Според него законите би трябвало да се трансформират по този начин, че да пазят жителите, а не бандитите.

 Нели Хаджиева, която е съседка на лекаря, сподели, че познава доктор Иван Димитров от дребен и че той е превъзходен човек. В квартала считали да създадат  подписка в негова отбрана.

Митьо Митев съобщи, че доктор Димитров е извънреден човек. „ Искаме да го освободят, в случай че вас ви атакуван по този начин, по какъв начин ще постъпите, пита той.

Христо Терзиев, другар на арестувания доктор също пристигна да го поддържа. „ Длъжни сме да защитим Иван Димитров, тъй като е доста добър човек, всеки би реагирал по този начин, с цел да отбрани фамилията си. Човекът има две дъщери- на 5 и на 7 години, и очевидно е желал да ги защищити “, разяснява за Марица. бг той.

Д-р Румен Дачев, който е сътрудник на  Иван Димитров изясни, че лекарят е бил в отпуск, когато крадците са влезнали в дома му. „ Представете си какво можеше да стане, в случай че по това време е бил на дежурство и в жилището са били единствено дамата и децата му.Длъжни сме да го защитим, „, съобщи медикът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР