Около 100 км от тези участъци, на които са извършени

...
Около 100 км от тези участъци, на които са извършени
Коментари Харесай

Венцислав Ангелов: АПИ трябва да направи подробен анализ на материалите, вложени в пътищата

Около 100 км от тези сектори, на които са осъществени инспекциите на Автомагистрала „ Хемус ", „ Марица ", „ Тракия " и Северната скоростна дъга, ще би трябвало да им се създадат поправки. Това ще коства на страната към 500 млн. лв.. Това сподели ръководителят на управителния съвет на АПИ инж. Венцислав Ангелов в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

Голяма част от инспекциите за качеството на градежа на пътищата у нас са предоставени от Министерство на вътрешните работи още през предходната година. Целта е да се види за избрана права по какъв начин е изработен пътят и по какъв начин се поддържа, разясни Ангелов.

Той акцентира, че АПИ би трябвало да направи обстоен разбор за това какви материали са вложени в пътищата.

„ Конкретната ядка, която се взима от асфалтовата настилка, ни демонстрира съответните пластове в съответния сектор. Вземането на пробите е избираем. Спрямо плановата документи ние имаме заложена избрана дебелина на пластовата настилка. След изваждането на тази ядка се прави параленост ", сподели Ангелов.

От 2020 година досега са осъществени ремонтни действия на Северната скоростна дъга в размер на към 8600 кв. м. Част от тях са покрити гаранционно. Стойността на плана на Скоростната дъга е към 200 милиона лв..

Строителен контрол и държавна приемателна комисия са положили подписите си, приели са обекта и са го окачествили като кадърен за употреба, съобщи шефът на АПИ.

„ Строителния надзор в тази посока би трябвало да бъде повишен. Към момента към момента няма финален отчет по инспекциите, само че съгласно първичните отчети има забележими деформации и понижаване на експлоатационния интервал на съответния сектор ", съобщи Ангелов.

АПИ е правила заплащания по ин хаус процедури като правилната страна по контракта с „ Автомагистрали ", съобщи шефът на Агенцията. Авансови заплащания не се вършат.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР