Около 100 кг живак, основи и киселини бяха намерени в

...
Около 100 кг живак, основи и киселини бяха намерени в
Коментари Харесай

Живак и опасни вещества бяха иззети и после върнати в апартамент в столичния кв. Люлин

Около 100 кг живак, основи и киселини бяха открити в апартамент в столичния квартал " Люлин ". Снощи чиновници на " Аварийна помощ и предварителна защита " ги прибраха, само че по-късно са ги върнали в жилището, съобщи Българска национална телевизия.

Обяснението е, че количеството е голямо и следва домоуправителят на постройката да се погрижи за унищожаването на рисковите субстанции.

" Странното беше, че получиха някакво позвъняване, след което споделиха, че връщат всичко в жилището, тъй като количеството е огромно и аз като домоуправител да се погрижа за унищожаването на тези субстанции ", съобщи в " Денят стартира " домоуправителят на кооперацията Виктория Цекова.

Обясни, че са ѝ дали телефон на частна компания, която да унищожи веществата, само че ще би трябвало да заплати хиляди левове за услугата, защото притежателят на жилището живее в Съединени американски щати.

" Търсихме го неведнъж, само че не си подвига телефона. Отговорност се търсеше от мен като домоуправител. Първият екип, откакто споделиха, че би трябвало да платя за унищожаването, си потеглиха. След това ми се обадиха, че до 30 минути ще пристигна различен екип и те към този момент ще ги вземат. Казаха, че са получили позвъняване от високо ниво и по тази причина са пристигнали. Доколкото знам починалият притежател на този апартамент е работил в химичен цех. Предполагам, че тези субстанции са събирани с години. С каква цел обаче не знам ", сподели още Виктория Цекова.

Според хора от блока, в жилището живее мъж, който е гледал възрастен човек, който неотдавна е умрял. След това той е траял да населява жилището.

Пред Българска национална телевизия мъжът, който работи като санитар, съобщи, че рисковите материали са били на възрастния мъж, който е гледал. Сигналът е бил подаден от съседи, които инцидентно са попаднали на необикновената панорама.

" Това не е мой апартамент. Това е чичо Ангел от моето село и неговите близки ме помолиха да дойда да го виждам. Много пъти съм го питал какви са тези шишета, а той ми споделя - не пипай, те са доста рискови. И когато е непознато жилището, аз нямам право нищо да кажа. Наскоро с комшиите, които ми оказват помощ за багажа, аз споделих, че той ми сподели, че са доста рискови, че са били за Българска академия на науките, има взривоопасни неща. Имаше и някакви кутии от Русия. Навсякъде имаше всякакви прахове, шишета ", описа Иван Димитров, жител на жилището.

" Сигналът е за рискови субстанции в апартамент. Ще проверим. Слагат се в резервоар и се предава на компания за заличаване. Опасни са, постоянно са рискови. Те са корозирали субстанции, живак, много рискови субстанции са ", изясни Янко Янков, член на профилирания екип.

" Съседът, който ме извика нощес и ми показа, че е обезпокоен, е влезнал вътре. Явно този човек, който сега обитава в жилището, се е похвалил и комшията просто е влезнал и е видял ", описа Виктория Цекова, домоуправител на входа.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР