Около 100 българи са блокирани на летището в Дубай и

...
Около 100 българи са блокирани на летището в Дубай и
Коментари Харесай

Близо 100 българи не могат да се приберат от Дубай

Около 100 българи са блокирани на летището в Дубай и не могат да се върнат с полет на родна земя. Арабската страна беше обхваната от мощни дъждове, които провокираха наводнения. Летището към момента е под вода, а стотици полети бяха анулирани.

Антонина Цанкова е една от българките, които се намират в Дубай сега. Групата от нашенци е от към 80 индивида. Те трябвало да кацнат у нас към 20 ч. в сряда. Повече от 11 часа те стоят на летището. На място консулът на България посетил сънародниците ни и им донесъл храна и вода.

Антонина описа, че по време на наводненията такситата в Дубай желали галактически суми за транспорт, които варирали сред 350 и 600 лева Налагало се даже туристите да наддават, с цел да се качат в такси. Метрото също е под вода.

Аероарата в Дубай към момента не може да се възвърне след смъртоносните стихии в Обединените арабски емирства и Оман. Рекордно количество дъжд се изля над страните от Персийския залив. Пороите провокираха наводняване на самолетните писти и безпорядък на второто по натовареност летище в света. От управлението приканиха пасажерите да не идват на аерогарата, в случай че не е извънредно неотложно.

Според управляващите в Обединените арабски емирства това са най-проливните превалявания от 1949 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР