Около 100 000 души от Украйна са преминали границата с

...
Около 100 000 души от Украйна са преминали границата с
Коментари Харесай

100 000 украинци минали границата към Полша

Около 100 000 души от Украйна са минали границата с Полша след съветската офанзива против Украйна. Това заяви заместник-министърът на вътрешните работи Павел Шафернакер. Хората влязоха в Полша от места " по цялата граница ", декларира Шафернакер, представен от Der Standert.

Международния фото продан демонстрира филантропичните старания на Полша да овладее обстановката по своите граници. Неправителствени организации са донесли храни, питиета и одеала, разположили са пунктове за здравна помощ, а елементарни жители идват на лични разходи с колите си и оферират свободни места както за превоз, по този начин и за нощувка .

Границата се минава на първо място от дами и деца, доколкото в Украйна е оповестена всеобща готовност и рамките на страната не могат да напущам мъжете сред 18 и 60-годишна възраст.
 Снимка 565022
Източник:

Литва предложи на Полша да одобри част от стичащите се на нейната граница бежанци от Украйна. Уверение за помощ изрече министър председателят на Литва Ингрида Шимоните, която съобщи, че сега си търсят разновидности за тяхното настаняване и превоз.
 Централна Европа се готви за бежанска вълна от Украйна
Централна Европа се готви за бежанска вълна от Украйна

Полша отваря приемни пунктове по границата, Унгария изпраща войски

Още в първия ден от военната интервенция на Русия в Украйна всички страни от източния фланг на Европейския съюз, които в миналото са били част от командвания от Москва Варшавски контракт, в този момент членки на НАТО, и граничат с Украйна започнаха подготовка за приемане на бежанци., които бягат от съветската експанзия.

Унгария разгласи, че, с цел да сътвори кулоар за бежанците и да обезпечи нужната организация. Към момента най-натоварено е на границата с Полша, само че украинци бягат и към.

Ако Русия нахлуе в Украйна, в Европейския съюз може да потърсят леговище над 1 милион души , съобщи вицепрезидентът на Европейската комисия Маргаритис Схинас преди седмица.

Само за последната година и половина за повторно европейските граници и институции са сложени пред тестване, в резултат на дейности и провокации от Кремъл и Минск. През лятото на 2021 година Полша стартира да поради напора от, за които бе декларирано, че са част от от страна на съветските и беларуските управляващи към сигурността на Европейските страни.

Още през есента на предходната година, че рецесията по границата с Беларус ще е въведения към нещо още по-страшно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР