Около 10 000 полицаи са разположени в Рим, за да

...
Около 10 000 полицаи са разположени в Рим, за да
Коментари Харесай

Около 10 000 полицаи ще гарантират сигурността в Рим на Разпети петък

Около 10 000 служители на реда са ситуирани в Рим, с цел да подсигуряват сигурността по време на обичайното за Разпети петък шествие, възпроизвеждащо Кръстния път на Исус, съобщи ДПА.

Церемонията датира от епохи и възпроизвежда 14-те прекъсвания, които се счита, че е направил Исус на Разпети петък, до момента в който е вървял към кръста.

"Погледнете към разпънатия на кръста Христос: нашата вяра за безконечен живот се е зародила в Него ", това написа папа Франциск в Туитър преди да оглави довечера процесията.

Италианската полиция е под паника след серията от арести по-рано тази седмица в страната и след информациите, че организацията Ислямска страна е набелязала Рим за своя цел. Градът е възприеман от ислямистите като център "на вражеска вяра ", съобщи пред италианското радио РАИ Федерико Кафиеро де Рао, италианският основен прокурор, разглеждащ случаи, свързани с тероризма и мафията.

Около центъра на Рим и Ватикана бе самостоятелен зона, неразрешена за тежкотоварни транспортни средства. Полицията се намеси през днешния ден, с цел да спре турски камион, чийто водач не е бил в течение на ограниченията за сигурност.

Преди да оглави процесията, която по традиция ще бъде гледана от хиляди хора, папа Франциск ще отслужи меса за Разпети петък в базиликата "Свети Петър ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР