Около 1-1.2 милиона лева ще са необходими, за да се

...
Около 1-1.2 милиона лева ще са необходими, за да се
Коментари Харесай

Оградата с Турция се превърна в жив плет, търсят се милиони ...

Около 1-1.2 милиона лв. ще са нужни, с цел да се укрепи оградата по границата ни, осведоми регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова.

По нейна самодейност се организира работна среща, в която се разискаха и се набелязаха съответни ограничения и оферти за справяне с мигрантската рецесия по границата. Те ще бъдат импортирани за разглеждане и утвърждение в Министерството на вътрешните работи.

Повече от належащо е да получим актуализиране на бюджета и обезпечаване на сума за поддържане на оградното оборудване, счита Нейкова и добави, че тя би трябвало да бъде предоставена в ръководство на регионалния шеф, който дава отговор за поддържането на оборудването.Такава към този момент е била поискана при започване на годината от някогашния регионален шеф, само че не е била обезпечена.

В момента цялото ограждение е обрасло с шубраци и дървета и нужните средства евентуално ще бъдат двойно повече, тъй като поддръжката към този момент изисква още действия, изясни регионалният шеф на Бургас.

Общата дължина на границата с Турция е 216 км, от които съвсем 130 км са в ръководство на регионалния шеф на Бургас, който поема грижата за стопанисването му.

Проф. Нейкова уточни, че оборудването досега не е било компрометирано, само че поради високата растителност, това е евентуално да се случи в най-скоро време.

По време на срещата в Областна администрация участваха и кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев, както и шефовете на „ Гранична полиция “ в Бургас и Елхово.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР